Make-Up

Make-Up

Lijkt het je geweldig om de bruidsmake-up van een bride-to-be te verzorgen of een door jou aangebrachte look op de catwalk voorbij te zien komen? Dan laat je je creativiteit met make-up volledig de vrije loop met een van onze opleidingen die focussen op de boeiende wereld van de Make-Up!

Met de door professionals samengestelde cursussen ontdek jij op een praktijkgerichte manier alle technieken voor een prachtige look. Van prachtige smokey eyes tot een coole retrolook… jij leert het allemaal en tovert in een handomdraai een lach op ieders gezicht.

Selecteer jouw favoriete opleiding uit onze waaier aan professionele thuiscursussen, virtual classes en groepsopleidingen en schrijf je in. Zo kom je alles te weten over de wondere make-upkunsten en school je jezelf om tot een volleerd make-upartiest die iedereen er geweldig laat uitzien!


allSubthemesWithinTheme Make-Up

Beauty essentials

Beauty essentials

1 homestudy, 1 virtualclass

Extravagance

Extravagance

1 grouplesson, 1 virtualclass

Film and tv

Film and tv

1 grouplesson, 2 cpvirtualclasses

Hair, brows and lashes

Hair, brows and lashes

1 grouplesson

Highfashion

Highfashion

2 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Modeling

Modeling

2 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Party and glam

Party and glam

mhcomingsoon

Photoshoots

Photoshoots

2 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Portfolio development

Portfolio development

1 grouplesson, 2 cpvirtualclasses

Special effects (FX)

Special effects (FX)

mhcomingsoon

Start to make up

Start to make up

1 homestudy, 1 virtualclass


beSureOfYourFuture

Na je opleiding make-up, ligt de wereld aan je voeten. Wil je visagist worden op een filmset? Bruiden leren opmaken voor de grote dag? Of zie jij het helemaal zitten om te starten in de modesector? Je hebt ook de kans je eigen zaak te starten als zelfstandig make-upartiest. Je hebt enorm veel mogelijkheden. Behaal je diploma en breid je skills uit om een mooi portfolio op te stellen!

Een goede basis is alles. Ik merk dat studenten van deze school echt wel een streepje voor hebben op andere make-upartiesten. Ze beheersen de technieken perfect en kennen hun vak door en door. Ik raad zeker aan om tijdens je opleiding stage te lopen. Zo leer je werken in een professionele omgeving en omgaan met klanten of modellen. Een echte meerwaarde op je cv! - employerSpeaks

Make-upopleidingen

trendsCapitalized

Make-up trends zijn voortdurend in beweging en er zijn altijd nieuwe stijlen om te ontdekken. Op dit moment zijn er enkele opvallende trends die de aandacht trekken. Ten eerste, de "glazen huid" look, waarbij een stralende en doorzichtige teint wordt gecreëerd met behulp van lichte foundation en subtiele highlighters. Daarnaast zien we de opkomst van levendige en gewaagde oogmake-up, met felle kleuren en grafische lijnen die de ogen accentueren. Verder is er veel aandacht voor natuurlijke schoonheid, met een nadruk op minimalistische make-up en het benadrukken van individuele kenmerken. Kortom, make-up trends evolueren voortdurend, waardoor er altijd ruimte is voor creativiteit en zelfexpressie.  

Make-Up, hundredPercentOfTheTime

Cosmeticamerken zetten steeds vaker in op natuurlijke ingrediënten, afbreekbare producten en duurzame verpakkingen om zo de impact op het milieu te beperken. Bepaalde merken vervullen een voorbeeldrol en zijn volledig ‘zero waste’, wat betekent dat ze vrij zijn van (plastic) afval. Naast de aandacht voor het milieu, is er ook steeds meer aandacht voor dieren. Steeds meer merken maken een einde aan dierenproeven. De make-upindustrie hecht ook meer belang aan diversiteit en inclusiviteit. De dagen dat make-up enkel voor vrouwen was, liggen dan ook ver achter ons. Deze belangrijke verschuivingen raakten in een stroomversnelling nadat popster Rihanna in 2017 haar inclusieve merk Fenty Beauty op de markt bracht.

Ik schreef me in voor een basisopleiding, puur uit interesse voor make-up. De docent en de motivatie van mijn medestudenten deden me meteen dromen van een carrière als make-upartiest. Het gebeurde al snel dat ik me inschreef voor de allroundopleiding en werk maakte van mijn portfolio. Dankzij het uitstekende advies van de docenten heb ik nu mijn eerste grote opdracht te pakken! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Onze make-upopleidingen zijn erg in trek bij onze studenten. De ene wil zichzelf beter leren opmaken, de ander heeft een professionele carrière voor ogen. Onze docenten zorgen ervoor dat je verschillende stijlen en technieken snel in de vingers krijgt. Succes verzekerd!

niceToKnowHeader

  • De allereerste mascara werd al meer dan 4000 jaar geleden gemaakt.
  • L’Oréal is het grootste en bekendste make-upmerk. Het bedrijf werd opgericht in 1909 door een Franse chemicus. 
  • Ook de make-upwereld heeft zijn eigen celebs: onder andere Bobbi Brown en Charlotte Tilbury beïnvloeden de MUA’s van vandaag.
  • Als make-upartiest houd je rekening met de kledij die een model of klant draagt, maar moet je ook vooruit denken over de omstandigheden.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-