Retail & Detailhandel

Retail & Detailhandel

Wil je graag een eigen winkel maar hebben je boekhoudkundige skills of managementtechnieken nog wat aanscherping nodig? Breng je liefst jouw zelfgemaakte creaties via een webshop aan de man, maar heb je hulp nodig? Volg dan een opleiding in het thema Retail- Detailhandel.

Dankzij onze praktijkgerichte opleidingen verwerf je de kennis die je nodig hebt om een succesvolle zaak uit de grond te stampen. Krijg meer info over een correcte boekhouding voeren en ontwikkel de juiste aanpak om je eigen webwinkel succesvol te lanceren. Zo ben je helemaal klaar voor een blitse carrière in deze dynamische handelswereld!

Kies jouw favoriete studie uit onze boeiende thuisopleidingen, groepslessen en virtual classes. Zo breid je jouw skills uit, maak je jouw droom waar en noem je jezelf binnenkort eindelijk de eigenaar van je eigen (online) shop.

allSubthemesWithinTheme Retail & Detailhandel

beSureOfYourFuture

Wil je een carrière in de retail starten of een eigen zaak oprichten? Dan weet je zeker dat e-commerce en e-tailing elke dag belangrijker worden en ook de financiële en logistieke processen essentieel zijn. Met een opleiding in het thema Retail leer je alles om van je carrière in retail een succes te maken!

"We merken dat de vraag op de arbeidsmarkt nog steeds enorm groot is, maar we zien ook wel een belangrijke nuance. Veel retailers vullen hun functies tegenwoordig anders in. Er is echt nood aan gekwalificeerde medewerkers met dat tikkeltje extra, die ook iets van het digitale aspect afweten. Coachen, plannen, elkaar inspireren, dat zijn de dingen waar het om draait. En dan is een professionele opleiding enorm nuttig." - employerSpeaks

Retail & Detailhandel

trendsCapitalized

De retailmarkt is in volle verandering. Consumenten kopen goederen en diensten niet alleen in de fysieke winkel maar ook online en mobiel. Of in een combinatie van beiden. Daarom is de vraag naar gekwalificeerde werknemers of ondernemers in retail ontzettend groot. Het aantal banen in de detailhandel groeit nog steeds sneller dan voor de gehele economie en momenteel is het de sector met de grootste werkgelegenheid. De sector speelt ook gretig in op nieuwe trends en actualiteit die creatief worden vertaald naar de beleving van de consument. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe ontwikkelingen in augmented reality om klanten te helpen nieuwe items te vinden op basis van hun voorkeuren.

Retail & Detailhandel, hundredPercentOfTheTime

Er is een verschuiving van het offline- naar het onlinegebeuren. Deze kanalen moeten elkaar goed gaan aanvullen en elkaar gaan versterken. Dat is zeker één van de grootste uitdagingen voor de sector van vandaag. Verder staat ook de beleving van de winkel enorm centraal. Die beleving moet net zo goed zijn als de beleving online. Maar een webshop heeft ook nood aan een aantrekkelijke winkel. Dit kan je alleen verwezenlijken met mensen die kennis van hun vak hebben en bereid zijn om die regelmatig bij te schaven.

"Ik heb altijd al willen ondernemen en daarom heb ik besloten om een opleiding Retail Manager te volgen aan het Centrum voor Avondonderwijs. Een jaar later heb ik een eigen belevingswinkel uitgewerkt met mijn eigen collecties. Met onze belevingswinkels willen we onze klantentrouw verder uitbouwen en een vaste waarde worden in het straatbeeld. Dat is het verschil met bijvoorbeeld een pop-upwinkel. Wij denken echt op lange termijn. Dankzij de opleiding heb ik toch de nodige managementskills opgedaan en ben ik ook wat wijzer geworden in de digitale wereld. Ik ben daar zeker heel dankbaar voor!" - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

We merken dat bedrijven in de retail- en detailhandel écht op zoek zijn naar mensen met kennis van hun vak. Retailers hechten vandaag meer belang aan klantenbeleving en dan zijn competenties als klantvriendelijkheid, empathisch vermogen, goed kunnen luisteren en advies verlenen cruciaal. De juiste attitude naar klanten toe kan een wereld van verschil betekenen in het omzetcijfers voor vele bedrijven. Daarom is het vaak niet meer voldoende om gewoon een verkoper te zijn. De sector daagt je zeker uit! Je hebt keuze uit een ruim aanbod aan opleidingen. Stuk voor stuk hebben we de beste docenten voorzien om je in no-time alle nodige skills bij te brengen!

niceToKnowHeader

 
  • Er zijn momenteel ruim 20.000 openstaande vacatures binnen de retailwereld.
  • 83% ondernemers in de retail starten, naast een stenen winkel, steeds vaker een online winkel.
  • Bijna 56% van de retailers organiseren  virtuele rondleidingen van hun bedrijf.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0